DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Produžen rok za preregistraciju privrednih društava

Posted by Aleksandra na decembar 26, 2011

Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o privrednim društvima, kojima je produžen rok za preregistraciju privrednih društava do kraja avgusta 2012. Prijave za preregistraciju podnose se do 15. jula 2012. Utvrđeno je da privredna društva koja iskazuju gubitke veće od kapitala neće biti prinudno likvidirana i automatski brisana iz registra privrednih društava.
Skupština je usvojila i Zakon o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, koji predviđa da će taj postupak biti standardizovan za sve, i za privredna društva i za sve ostale za koje se vodi registar, kao što su javna glasila i udruženja. Taj zakon, kako je navela Vlada Srbije, treba da poboljša efikasnost registracije kroz postojanje jedinstvenog, elektronskog sistema registrovanja podataka i omogući elektronsko dostavljaje podataka. Registrovanje će biti pojednostavljeno, znaće se koliko je vremena za to potrebno, a troškovi registracije biće smanjeni, naveo je predlagač.
Usvojene su i izmene Zakona o Agenciji za privredne registre zbog proširenja nadležnosti te agencije koja je u trenutku osnivanja vodila tri registra, a trenutno se u njenoj nadležnosti nalazi 15 registara.
Parlament je usvojio i izmene Zakona o preuzimanju akcionarskih društava čiji je cilj da se potpunije uredi tržišno preuzimanje, kao oblik promene vlasničke strukture akcionarskih društava, uz nastojanje da se ostvare zaštita manjinskih akcionara i transparentnost procesa preuzimanja.
Usvojene su i izmene Zakona o osiguranju kojima se rok za razdvajanje poslova životnih i neživotnih osiguranja za društva za osiguranje produžava za godinu dana, odnosno do 31. decembra 2012.
Izvor: Emg.rs, Beta  . . .

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: