DIFOL

Knjigovodstvena podrska

APR podseća da je 29. februar krajnji rok za predaju FI

Posted by Aleksandra na februar 25, 2012

Агенција је закључно са јучерашњим даном примила интрнетом више од 75.000 финансијских извештаја, док је поштом пристигло око 15.000 извештаја. Подсећамо сва правна лица и предузетнике који примењују Закон о рачуноводству и ревизији а нису предала своје редовне годишње финансијске извештаје за 2011. годину да рок за достављање ових извештаја истиче 29. фебруара 2012. године.
Финансијски извештаји се достављају Агенцији искључиво препорученом поштанском пошиљком на адресу: Агенција за привредне регистре, Бранкова 25, 11000 Београд, на одговарајуће поштанске фахове, без обзира да ли су састављени у писаној форми или применом посебне апликације Агенције. Напомињемо да се финансијски извештаји који су израђени применом посебне апликације Агенције најпре достављају преко интернета – посредством посебног веб сервиса, a затим и редовном поштом – у виду штампаних образаца финансијског извештаја који су потписани од стране законског заступника обвезника.
Правна лица и предузетници, који имају обавезу достављања финансијских извештаја за 2011. годину, дужни су да уз те финансијске извештаје доставе Захтев за регистрацију финансијског извештаја, као и доказ о уплати накнаде за регистрацију, а обвезници који се не региструју у регистрима које води АПР достављају и оверу потписа законског заступника на обрасцу ОП, уколико овера потписа за тог заступника није раније достављена.
Под датумом пријема финансијског извештаја у Агенцији сматра се датум предаје финансијског извештаја пошти, односно датум са поштанске пошиљке.
Све додатне информације о пријему и обради финансијских извештаја за 2011. годину, о току обраде као и тренутном статусу примљених финансијског извештаја, али и о санкцијама за обвезнике који уопште не доставе или не доставе благовремено своје финансијске извештаје, односно доставе неисправне финансијске извештаје, објављују се на овој интернет страници, у делу „Финансијски извештаји и бонитет“. За додатна објашњења на располагању је и Инфо центар Агенције, на телефон број 011 2023 350.
Integralni tekst vesti
preuzet sa sajta APR  . . .

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: