DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Zanatlijama ukinute fiskalne kase

Posted by Aleksandra na avgust 25, 2012

Posle tri nedelje od sastanka ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića sa zanatlijama, Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu kojom se ukida obaveza zanatlija da poseduju fiskalne kase. Ovom Uredbom, ukupno 20 820 paušalaca više neće morati da koristi fiskalne kase, kao i 18 086 taksista. Obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase ukida se za 35 delatnosti, između ostalih, zanatskim radnjama koje pružaju frizerske, kozmetičarske, fotografske, taksi usluge, za atomehaničarske radnje, radnje koje pružaju usluge hemijskog čišćenja, pogrebne usluge, popravke elektronskih i električnih aparata, aparata za domaćinstvo i nameštaja, kao i za zanatlije koje se bave građevinskom delatnošću i održavanjem objekata i okoline.
Zanatlije su jedva čekale ovu vest. Predsednik Udruženja zanatlija Novog Sada Slavko Novaković ocenio je danas da će ukidanje fiskalnih kasa za zanatlije podstaći mnoge da iz „sive“ zone pređu u legalne tokove.
„Mislim da će ova uredba konačno dati podstrek mladim ljudima da se opredeljuju za zanatske delatnosti. Udruženje zanatlija je spremno da podrži svakog onog ko želi iz sive zone da uđe u legalne tokove i da podstakne ovaj deo privrede, koji je veoma bitan za celu Srbiju“, rekao je Novaković. Novaković je naveo da je kod oko 250.000 preduzetnika u Srbiji, najviše zaposleno u zanatskoj delatnosti (zvanično 20.831) i isto toliko ima u „sivoj“ zoni, ističući da je ovom Uredbom Vlade Srbije urađena „prava stvar“, jer to ujedno znači u borbu protiv „sive“ ekonomije.
Integralni tekst preuzet sa
sajta Ministarstva finansija i privrede  .

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: