DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Dinkić najavio poresku amnestiju

Posted by Aleksandra na novembar 4, 2012

Očekujem da će tokom novembra biti donet zakon kojim bi se uslovno otpisale sve zatezne kamate za neplaćene poreze iz prošlosti i obezbedilo mirovanje poreskog duga, izjavio Mlađan Dinkić.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će tokom novembra biti donet zakon o uslovnom otpisu zateznih kamata za neplaćene poreze i mirovanju poreskog duga, kao neka vrsta poreske amnestije i davanja privredi šanse za novi početak.
Očekujemo da već u novembru i vlada i skupština usvoje taj zakon kojim bi se uslovno otpisale sve zatezne kamate za neplaćene poreze iz prošlosti i obezbedilo mirovanje poreskog duga, precizirao je Dinkić u intervjuu Tanjugu. Prema njegovim rečima, predviđeno je mirovanje poreskog duga od godinu dana za velika preduzeća, a dve godine za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, pod uslovom da redovno servisiraju tekuće obaveze – mesec za mesec. „Dići ćemo čak i blokade po osnovu neizmirenih poreskih dugovanja, ukoliko se samo prva mesečna rata uplati na vreme“, rekao je Dinkić ističući da će onima koji ne iskoriste šansu i ne budu redovno plaćali tekuće obaveze, prvi mesec kada se to dogodi biti pridodata glavnica duga. „A s druge strane, svako ko bude uplatio glavnicu poreskog duga, automatski će mu biti otpisane sve zatezne kamate, koje u najčešćim slučajevima prevazilaze čak u ukupnom iznosu glavnicu duga“, naveo je ministar. Kako je rekao Dinkić, time će se, uz donošenje zakona o ograničavanju rokova placanja, takođe u novembru, upumpati likvidnost u privredu jer oni koji bi, inače, morali da plaćaju poreski dug iz prošlosti sada mogu da isplate svoje poverioce, tako da će cirkulisati novac kroz privredu.
Plus, nastavićemo da subvencionišemo i preko banaka odobravamo kredite za likvidnost privrede, naveo je Dinkić. On je naglasio da je vlada uspela da na početku rada sačuva stabilnost države i da obezbedi da finansiranje bude unapred obezbeđeno za nekoliko meseci, a ne nedelja za nedeljom i izrazio nadu da će od proleća biti unapred obezbeđena sredstva za celu sledeću godinu.
Integralni tekst preuzet sa sajta smedia.rs  . . .
Pročitajte kako je ovu vest objavio
zvanični sajt Ministarstva finansija i privrede  .

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: