DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Povrat PDV-a za bebe

Posted by Aleksandra na januar 22, 2013

Od 1. januara počela je primena Odluke o povraćaju PDV na opremu za bebe. Na vraćanje poreza neće moći da računaju sve porodice, već samo one čija primanja ne prelaze dve prosečne plate mesečno. Nepunu godinu posle od početka inicijative za uvođenje poreskih olakšica za roditelje, počela je primena Odluke o povraćaju poreza. Iako se konačno rešenje znatno razlikuje od očekivanog, roditelji pozdravljaju svaku promenu i pomoć.
Da bi svoje novo pravo ostvarili, roditelji treba da se raspitaju da li ispunjavaju uslove, kao i za koju robu će se odobravati povraćaj. Zatim će, sa odgovorajućom dokumentacijom odlaziti u Poresku upravu. „Vraćanje poreza biće moguće do navršene druge godine deteta. Maksimalan iznos vraćenog novca je 70.000din – 40 u prvoj, 30 u drugoj bebinoj godini. Da bi to pravo ostvarili roditelji treba da posle kupovine robe za koju je povrat odobren, čuvaju fiskalne račune koje će predati uz zahtev za vraćanje poreza“, kaže Dragan Agatunović iz Poreske uprave
Prve prijave biće primane od 1. do 15. jula, za kupovine u prvoj polovini 2013. godine. Po isteku roka, novac od poreza biće vraćen u roku od 45 dana. Posle toga, oni koji ispunjavaju uslove za povrat, treba da čuvaju račune do sledećeg roka koji će objaviti Poreska uprava.
Integralni tekst
preuzet sa sajta b92.net  . . .

Advertisements

2 reagovanja to “Povrat PDV-a za bebe”

  1. nemanja said

    ljudi a bebe koje su rodjene 2012 i ranije sta ce biti sa njima…

    • Aleksandra said

      Sobzirom da povrat vazi za bebe do dve godine starosti, znaci da kaci i one bebe iz 2012. godine. To znaci pravo povrata do 30.000 u drugoj godini… Nije bog-zna-koliko, ali je bar nesto.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: