DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Saopštenje PURS i slanje PPP-PD obrasca

Posted by Aleksandra na februar 1, 2014

30.01.2014 – Rok za elektronsko podnošenje PPP-PD prijave ističe sutra
Pojedinačna prijava za poreze i doprinose po odbitku (PPP-PD) za isplate izvršene u januaru 2014. godine, mora se elektronski poslati najkasnije do 31. januara 2014. godine.
Ukoliko iz bilo kojih razloga poslata prijava nije prihvaćena kao podneta, isplatilac prihoda, odnosno podnosilac prijave, treba da nastavi sa upućivanjem PPP-PD prijave sve dok ona ne dobije status podnete prijave.
Ako iz bilo kojih razloga isplatioci prihoda nisu ni pokušali podnošenje za isplate izvršene u januaru 2014. godine moraju to učiniti što hitnije.
Propuštanje roka za slanje PPP-PD prijave predstavlja prekrštaj iz člana 177. stav 1. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
Integralni tekst saopštenja
preuzet sa sajta Poreske uprave
  . . .

Sve je lepo i krasno kako je Poreska uprava to smislila, ali… Nisam jedina koja je 31.01. u večernjim satima uporno pokušavala da pošalje PPP PD obrazac koji je čas nestajao – čas se pojavljivao. Možda je problem baš taj što smo svi navalili zadnjeg dana da šaljemo obrazac, ali … pa to smo mi, zar ne? Uostalom, ako u isto vreme ne može da se na Poresku konektuje više od 10 ljudi, džaba ti i taj program. No, kako je, tako je… sedeli smo do nekog doba kako bismo ispoštovali zakon, a samo to je bitno.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: