DIFOL

Knjigovodstvena podrska

 • Strane

 • mart 2014.
  P U S Č P S N
  « feb   apr »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Advertisements

Ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2013. godinu

Posted by Aleksandra na mart 1, 2014

Agencija za privredne registre obaveštava sva pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu da rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2013. godinu ističe sutra, 28. februara 2014. godine.
Kao i prethodnih godina, obveznicima je omogućeno da redovne godišnje finansijske izveštaje za 2013. godinu, pored sastavljanja i dostavljanja u pisanoj formi, te izveštaje sastave i primenom posebne aplikacije Agencije i dostave elektronski preko veb servisa odnosno odštampani primerak tog izveštaja poštom.
Do 27. februara 2014. godine preko 120.000 obveznika sastavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje za 2013. godinu primenom aplikacije i iste dostavilo veb servisom. Međutim, Agencija je obaveštena od jednog broja obveznika o tehničkim problemima vezano za dostavljanje tih izveštaja. Iako je svim obveznicima uputila obaveštenje o prijemu izveštaja, u toku prethodna dva dana došlo je do zastoja u dostavljanju elektronskih pošiljki na koji Agencija nije mogla da utiče.
U saradnji sa provajderima učinjeni su svi napori da se pomenuti problem, koji je nastao jer je nekoliko antispam servisa blokiralo određeni broj IP adresa (i-mejlova) preko kojih se šalju sva obaveštenja, prevaziđe kako bi obveznicima bilo omogućeno da sastavljene finansijske izveštaje štampaju, overe i dostave Agenciji u predviđenom roku. U tom smislu, Agencija će nastojati da svim obveznicima koji su sastavili finansijski izveštaj primenom aplikacije dostavi elektronsku verziju dokumenta u što kraćem roku.
Upućujemo obveznike koji do sada nisu dobili potrebna dokumenta da to mogu učiniti i samostalno na sledeći način – iz aplikacije u kojoj su sastavljali finansijski izveštaj potrebno je u meniju pozvati stavku Interaktivna kontrola – Spisak poslatih zahteva i pojaviće se lista svih izveštaja sa brojem zahteva pod kojim su primljeni u Agenciji. Klikom na odgovarajući broj zahteva pokrenuće se preuzimanje fajla u kome se nalazi elektronska verzija dokumenta.
Agencija savetuje svim obveznicima koji finansijke izveštaje sastavljaju primenom aplikacije da to učine sutra do 14:00, kako bi te izveštaje dostavili u propisanom roku.
Sve dodatne informacije o prijemu i obradi finansijskih izveštaja za 2013. godinu, kao i pretrage toka prijema i obrade finansijskih izveštaja dostupne su na internet stranici Agencije, u delu Finansijski izveštaji i bonitet.
Integralni tekst
preuzet sa sajta apr.gov.rs
  . . .

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: