DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Besplatan mentoring za 100 malih i srednjih preduzeća

Posted by Aleksandra na mart 26, 2014

Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) objavila je javni pozov za mentoring, za 100 novoosnovanih i postojećih MSPP (mala i srednja preduzeća i preduzetničke firme).
NARR ovaj javni poziv sprovodi u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i centrima za razvoj MSPP u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Rumi, Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru, Nišu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru, Kruševcu i Lajkovcu.
Projekat obuhvata besplatnu usluga mentoringa za odabranih 100 preduzetnika/privrednih društava u trajanju od 50 sati po klijentu, a do kraja novembra 2014. godine.
Mentoring je sveobuhvatan i relativno dug proces podrške preduzećima (privrednim društvima) i preduzetnicima koji se nalaze u presudnom trenutku za njihov dalji razvoj ili za opstanak uopšte. Proces mentoringa predstavlja određeni broj sati koji stručno lice – mentor, provodi u direktnom kontaktu/radu sa vlasnikom radnje ili preduzeća. Rad mentora počinje od dijagnoze. Preduzeće i mentor zajedno proučavaju razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj.Na osnovu dijagnoze mentor i preduzetnik/preduzeće pripremaju plan/projekat razvoja. Tokom ovog procesa mentor radi kao pomoćnik, ali i kao koordinator i savetnik.
Nacionalna agencija za regionalni razvoj je standardizovala mentoring kao uslugu u okviru realizacije projekta „Institucionalizacija mentoringa kao usluge za MSPP“, finansiranog od strane Vlade Japana kroz Japansku agenciju za međunarodnu saradnju – JICA.
Pravo da učestvuju u javnom pozivu imaju mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji ispunjavaju sledeće uslove: većinsko domaće privredno vlasništvo (registrovani na teritoriji Srbije), pozitivan poslovni rezultat u prethodnoj godini (za postojeće MSPP) i izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa. Uslov je i da ne obavljaju delatnost iz oblasti vojne industrije i da ne organizuju igre na sreću.
Kategorija novoosnovani privredni subjekti obuhvata one registrovane posle 1. marta 2013. godine.
Javni poziv je otvoren do 6. maja 2015. godine.
Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon milan.vujovic@narr.gov.rs ili na telefon 011/20-60-815.
Integralni tekst preuzet
sa sajta gdeinvestirati.com 
 . . .

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: