DIFOL

Knjigovodstvena podrska

Preliminarni rezultati prijema izveštaja za statističke potrebe i finansijskih izveštaja

Posted by Aleksandra na april 5, 2015

Agencija za privredne registre objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 1. aprila 2015. godine, sledeću vest:

Agencija za privredne registre je do danas primila oko 150.000 izveštaja za statističke potrebe za 2014. godinu, od čega je 110.000 obveznika istovremeno podnelo i redovne godišnje finansijske izveštaje za 2014. godinu.

Prema preliminarnim rezultatima prijema finansijskih izveštaja, oko 73% obveznika primene Zakona o računovodstvu iskoristilo je mogućnost da, istovremeno sa izveštajem za statističke potrebe, dostavi i svoje redovne godišnje finansijske izveštaje, iako rok za njihovo dostavljanje ističe tek 30. juna 2015. godine.

Ohrabruje podatak da je čak 137.000 obveznika koristilo poseban informacioni sistem APR-a za izradu i dostavljanje izveštaja, dok je 28.000 obveznika podnelo elektronske izveštaje potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.

Iako mikro preduzeća tek od 01.01.2016. godine imaju zakonsku obavezu da predaju finansijske izveštaje sa elektronskim potpisom, više od 17.000 mikro pravnih lica već sada je podnelo svoje izveštaje u elektronskom obliku potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: